Bel me terug
Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter, en wij bellen u terug.

Energieomlaag.nl

Voor eerlijk en onafhankelijk advies!

Energieonderzoek en energielabel

Om de energieprestatie van uw gebouw te kunnen bepalen, zal er een energieonderzoek moeten worden uitgevoerd. Met dit onderzoek kunnen we de huidige situatie bepalen en kan vervolgens worden bepaald welke maatregelen nodig zijn om de energieprestatie te verbeteren.

Met het door ons gemaakte energieonderzoek kan eventueel ook het energielabel worden bepaald. Dit kan in sommige situaties handig zijn om in aanmerking te kunnen komen voor bepaalde subsidies en/of voor korting op de hypotheekkosten. 

Energieprestatieberekening voor gebouwen

De eisen voor de energieprestatie bij nieuwbouw zijn vastgelegd in het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl). Dit betekent dat nieuwe gebouwen al in aanvang een goede energieprestatie hebben. Bij bestaande bouw is dit uiteraard veelal niet het geval. Dan kan het bepalen van de energieprestatie ook een handig hulpmiddel zijn om te verduurzamen. De methodiek om de energieprestatie te bepalen is vastgelegd in de Nederlandse Technische Afspraak 8800 (NTA8800). Als het onderzoek volgens deze norm is uitgevoerd en vastgelegd, kan tevens het energielabel worden bepaald. Het energieprestatieonderzoek en energieprestatieberekening vormt een goede basis voor het verdere advies- en ontwerptraject bij verduurzaming. Met het onderzoek kan duidelijk worden gemaakt hoe groot de invloed van bepaalde maatregelen zijn op zowel het energiegebruik als op het energielabel.  

Met onze kennis, ervaring en actuele software kunnen wij op nauwkeurige wijze een energieprestatieberekening maken. Het uitgangspunt is, om met minimale middelen te voldoen aan de gestelde eisen. Daarnaast kunnen we diverse extra (duurzame) varianten doorrekenen, indien dat wenselijk is.

Heeft u een energieprestatieberekening of energielabel nodig?

Vraag een vrijblijvende offerte aan of bel met ons voor advies: 0226-450025

Stel uw vraag

Offerte aanvraag energieomlaag.nl

Versturen