Bel me terug
Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter, en wij bellen u terug.

Energieomlaag.nl

Voor eerlijk en onafhankelijk advies!

Een warmtepomp voor ieder huis?

De komende jaren wordt de gaskraan steeds verder dichtgedraaid en moeten we overstappen op niet-fossiele brandstoffen. Een voorbeeld daarvan is de warmtepomp. Middels onderstaande informatie helpen wij verder.

Soorten warmtepompen

Een (reguliere) warmtepomp verzamelt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Met behulp van elektriciteit verhoogt een warmtepomp die temperatuur om de warmte binnenhuis af te geven. Een hybride warmtepomp is een kleine warmtepomp die met uw huidige CV ketel samenwerkt.

Is mijn huis geschikt?

Niet alle huizen zijn geschikt voor verwarming met een warmtepomp. Dit geldt met name voor oudere woningen. Deze zijn doorgaans minder goed geïsoleerd waardoor de opgewekte warmte via muren, ramen en kieren kan verdwijnen. Dit resulteert in een lagere binnentemperatuur waardoor een warmtepomp extra hard moet werken om dit te compenseren. Daarnaast gebruikt een hard werkende warmtepomp weer veel energie, waardoor de energierekening toch weer hoog kan uitvallen. Wij kunnen een warmteverliesberekening voor u uitvoeren om te kijken of uw huis voldoende geïsoleerd is. Een richtlijn vindt u hieronder:

Huizen gebouwd voor 1974
Minimale isolatie aanwezig volgens bouweisen

Huizen gebouwd tussen circa 1975 en 1982
Meestal aanwezig, matige spouwmuurisolatie/dakisolatie en enkel glas. Geen vloerisolatie

Huizen gebouwd tussen 1983 tot en met 1991
Matige Vloer- dak- gevel- en spouwmuurisolatie aanwezig evenals dubbel glas

Huizen gebouwd tussen 1992 tot en met 1999
Goede isolatie is aanwezig, extra isolatie kan nut hebben

Huizen gebouwd sinds 2000
Goede isolatie is aanwezig evenals HR++(+) glas. Meestal een standaard klaar huis voor een warmtepomp


Dus het is in het geval van een relatief oudere woning belangrijk om eerst te kijken waar winst te behalen valt met isolatie voorafgaand aan het installeren van een (hybride) warmtepomp.

Stel uw vraag

Offerte aanvraag energieomlaag.nl

Versturen